Jornada a la FOEG per fomentar la seguretat a les empreses

Fomentar la seguretat a les empreses, és l’objectiu de la Jornada sobre seguretat a les màquines que la patronal gironina FOEG ha organitzat avui a la seva seu amb un gran èxit de participació. Hi han assistit una trentena d’empreses punteres de diferents sectors com l’automoció, la metal·lúrgia o els làctics.

\r\n

A la sessió s’han analitzat les obligacions i responsabilitats que tenen els fabricants de maquinària i els empresaris que la fan servir, sobretot quan modifiquen alguns dels seus components. A més, s’han exposat els requeriments de la Directiva de Màquines que regula aquesta qüestió i la necessitat de complir-los per part de fabricants , empresaris i treballadors. Durant la Jornada s’han detallat les responsabilitats dels fabricants, principalment en l’obligació de tenir documentades, entre altres qüestions, una avaluació de riscos, un expedient tècnic, i un manual d’instruccions.

\r\n

Un altre dels aspectes en el que s’ha incidit és en la prevenció i en la importància que s’hi destinin recursos humans i econòmics per tal de reduir els riscos. La Jornada ha anat a càrrec de Lluís Serra, tècnic habilitat de la Inspecció de Treball de Girona, que ha pronunciat una ponència sobre la Inspecció de Treball. Serra ha destacat que la seguretat a les màquines és “un problema de tots: d’empreses, treballadors i administració” i ha insistit que quan la Inspecció de Treball detecta la mancança ja és massa tard.

\r\n

A la Jornada també hi ha participat Construccions Mecàniques Vidal, Adecuarisk , Auren i Preventia. El director d’enginyeria de Preventia i soci de l`àrea de consultoria d’Auren, Joan Perona, ha pronunciat una segona ponència amb el títol Ets fabricant i no ho saps? I ha informat sobre qüestions com ara com es traspassa a l’empresa la responsabilitat sobre seguretat a les seves màquines. La jornada ha acabat amb un Networking entre els assistents.

\r\n