GiModa tornarà el 20 i 21 de setembre a la ciutat de Girona amb un nou impuls i un nou concepte. L’edició d’aquest any, la quarta, se celebrarà amb la voluntat de ser un referent i de mantenir més forta que mai la seva aposta pels dissenyadors emergents. Les activitats arrenquen aquest dijous amb un innovador concurs adreçat als joves dissenyadors que comencen a fer-se un camí en el món de la moda. El concurs està obert a dissenyadors emergents de tot Catalunya. Els guanyadors podran participar en les desfilades que es programaran durant els dos dies de l’esdeveniment. Amb aquesta iniciativa es vol promoure els nous talents. S’entregarà un guardó de reconeixement a la millor desfilada dels dissenyadors que es presentin al concurs, en un acte que es farà al sopar de cloenda de la 4a edició de GiModa. Les bases es poden trobar a la plana web www.gimoda.cat.
Una altra de les novetats de l’edició d’aquest any és que GiModa canvia d’emplaçament i se celebrarà en un altre dels espais emblemàtic com és el monestir de Sant Pere de Galligants (les edicions anterior es va dur a terme al Teatre Municipal de Girona). Aquest serà el punt principal de les activitats que es duran a terme, entre les quals destaquen les tradicionals desfilades.
Es va presentar els detalls de la propera edició de GiModa en un acte a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, amb l’assistència de la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana; de la presidenta i vicepresidenta d’Agimod, Sílvia Castelló i Judit Dalmau; i de la periodista especialitzada en moda Peté Solé.
La 4a edició de GiModa es proposa reflexionar sobre el bon estat de salut del sector retail tèxtil i, en la línia iniciada l’any passat centrada en la moda sostenible i ètica, la jornada professional d’enguany girarà entorn a l’economia circular en el sector tèxtil. Es convidaran ponents reconeguts en aquest àmbit per exposar les seves experiències.
GiModa és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona i Agimod amb la col·laboració de la Diputació de Girona. L’esdeveniment té per objectiu promoure la moda catalana i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació.
També es va dur a terme al bar/ restaurant Cercle de Girona un Networking amb la periodista especialitzada en moda i autora del llibre Estil BCN, Peté Soler. Peté va parlat, entre altres coses, del llibre que està preparant sobre el tèxtil i la moda a les comarques gironines.
La Setmana de la Moda de Girona vol promoure el sector del tèxtil i la moda catalana i impulsar el talent i l’esperit creatiu dels dissenyadors, en un espai de trobada en el qual es puguin teixir sinergies entre professionals i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació. La voluntat de la iniciativa és fer arribar al carrer a aquells dissenyadores i dissenyadores emergents de la zona perquè siguin coneguts i puguin trobar sortida laboral real per al seu futur i fer que la ciutadania entri en contacte amb tot el talent i la creativitat tèxtil del nostre territori.
L’edició de l’any passat va comptar amb onze dissenyadors i firmes professionals com Yerse, Pototi, DNA, Bella Lola, Pau Esteve, WHO, Ilisa Goodman, Miriam Alvarez, Nuria Serra, KM by Lange, i Ingrid Munt. A més, es va retre homenatge al dissenyador de referència Elio Berhanyer.